Ekonomide taşlar yerine oturuyor! Uluslararası suç izleme kuruluşu FATF, Türkiye’yi gri listeden çıkarmaya hazırlanıyor

Türkiye’yi, 2021 yılında kara para aklamaya ve BM’nin yaptırım listesinde yer alan grupların finansmanına açık olan bankacılık, emlak ve diğer sektörlerini denetlemediği gerekçesiyle gri listeye alan uluslararası suç izleme kuruluşu FATF’dan güzel haber geldi. Ülkenin eylem planını büyük ölçüde tamamladığını belirten FATF, Türkiye’yi haziran ayında gri listeden çıkarmaya hazırlanıyor.

Ekonomide taşlar yerine oturuyor! Uluslararası suç izleme kuruluşu FATF, Türkiye’yi gri listeden çıkarmaya hazırlanıyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.05.2024
A+
A-

2021 yılında Türkiye’yi gri listeye alan Uluslararası suç izleme kuruluşu FATF, bu kararından her an geri adım atabilir. Ülkenin eylem planını büyük ölçüde tamamladığını belirten FATF, Türkiye’yi haziran ayında gri listeden çıkarabilir.

FATF, TÜRKİYE’Yİ GRİ LİSTEDEN ÇIKARMAK ÜZERE

Türkiye’de atılan doğru adımlarla ekonomide taşlar yerine oturmaya başladı. 2021 yılının ekim ayında Türkiye’yi kara para aklamaya ve Birleşmiş Milletler’in (BM) yaptırım listesinde yer alan grupların finansmanına açık olan bankacılık, emlak ve diğer sektörlerini denetlemediği gerekçesiyle gri listeye alan uluslararası suç izleme kuruluşu Mali Eylem Görev Gücü (FATF), bu kararından geri adım atmak üzere.

GÖZLER HAZİRAN AYINDAKİ TOPLANTIDA

Şubat ayında Türkiye’ye ilişkin açıklama yapan FATF, ülkenin eylem planını büyük ölçüde tamamladığını ve yerinde bir değerlendirme yapılması gerektiğine dair bir ilk tespitte bulunduğunu belirtmişti. FATF, Türkiye’nin gri listeden çıkıp çıkmayacağını 28 Haziran’da gerçekleştireceği genel kurulunda karara bağlayacak.

Ekonomide taşlar yerine oturuyor! Uluslararası suç izleme kuruluşu FATF, Türkiye'yi gri listeden çıkarmaya hazırlanıyor

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.