Ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler

Tarım ve Orman Bakanlığı’na seslerini duyurmak istediler.

Ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler
REKLAM ALANI
Yayınlama: 15.04.2023
A+
A-

Türkiye’nin pek çok ilinden veteriner hekim ve ziraat mühendisi, 14 Nisan tarihinde Ankara Ulus Meydanı’nda Tarım ve Orman Bakanı Sayın Vahit Kirişçi’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslerini duyurmak için bir araya geldi. 

Gençlerin haklı mücadelesine destek veren isimler arasında Ramazan Yetgin, Bayram Meral, Günay Göktaş bulunuyor.

Aynı zamanda CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı Baki Remzi Suiçmez, Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcıları Lütfü Şehsuvaroğlu ve Esmaül Hüsnan Aslan, Gelecek Partisi’den Ali Burak Topaloğlu, Zootekni Federasyon Başkanı Dr. İsmail Mert bizzat katılım göstererek gençlere desteklerini dile getirdi ve ülkemizdeki tarım hayvancılığın önemli sorunlarının altını çizdi.

Ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler 2022 KPSS’ye 2 kez girdiler ve yeterli puanları aldılar. Tarım ve Orman Bakanlığı’na aylardır atama bekleyen ziraat mühendisleri ve veteriner hekimlerin çoğu asgari ücret civarında özel sektörde veya kendi meslekleri dışında başka işlerde çalışmak zorunda kalabiliyor. Aylardır beklenilen atama haberi sonuçlanmamakla birlikte bütün bakanlıklardan atama haberleri üst üste geliyor. Haliyle sadece Tarım ve Orman Bakanlığı’nın henüz resmi bir açıklama yapmaması ve bundan imtina ile kaçınması atama bekleyen genç ve işsiz insanları umutsuzluğa sürüklüyor. 

Ortak bir metinle seslerini duyuran gençler şu sözleri dile getirdi: 
“Pandemi ve Ukrayna-Rusya savaşı bir kez daha gösterdi ki tarımsız bir ülke ayakta kalamaz. Ülkemizde yaşanan doğal afetler ve ülkemizin jeopolitik konumu gereği önemi göz önüne alındığında böyle bir yüzyılda üretimin önemi gözler önüne serilmişken ve ülkemizde yaşanan hayvan hastalıklarının artışı ve gida ürünlerinin üretim yetersizliği fiyat artışına yansıyor. Bu uğurda görev yapmaya hazır binlerce ziraat mühendisi ve veteriner hekim ülkemize hizmet etmek istiyor. Bu konuda sessiz kalınması ülkesini toprağını seven ve hizmet etmek için çabalayan bizleri derinden üzüyor ve etkiliyor.
 Haklı olarak en kısa sürede ziraat mühendisleri 15 bin atama, veteriner hekimler ise 5 bin atama talebinde bulunuyoruz ve sonuç alana kadar da vazgeçmeyeceğimizi bildiririz.” sözleri ile konuşmalarını sonlandıran genç veteriner hekimler ve ziraat mühendisleri son sözü Cumhurbaşkanına ve Tarım ve Orman Bakanı’na bıraktı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.