Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD polisinin Gazze eylemcilerini linç etmesine kayıtsız kalamadı

ABD’deki üniversitelerdeki Gazze eylemlerine polis müdahalesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Batı’nın Gazze konusunda takındığı iki yüzlü politikaları ibretle takip ediyoruz. İsrail’in çıkarına dokunan her şey bunların gözünde anti-demokratiktir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD polisinin Gazze eylemcilerini linç etmesine kayıtsız kalamadı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.05.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da ‘Uluslararası Demokratlar Birliği Kapasite Geliştirme ve Eğitim Çalıştayı’nda katılımcılarına hitap etti. Erdoğan, Amerika’da İsrail’i protesto edenlere yönelik şiddet uygulanmasına tepki göstererek “Bazı prestijli marka üniversitelerinde vicdanlı öğrenciler ve akademisyenler katliama tepki gösteriyor. Şiddete, işkenceye maruz kalıyorlar. Rektörler, akademisyenler işten atılıyor, linç ediliyorlar. Kimsenin bu hadiseler karşısında gıkı dahi çıkmıyor. Batı’nın Gazze konusunda takındığı iki yüzlü politikaları ibretle takip ediyoruz” dedi.

ABD POLİSİNDEN FİLİSTİN YANLISI EYLEMLERE SERT MÜDAHALE

ABD’nin New York kentinde başlayan Filistin yanlısı protestolar, ülkenin prestijli üniversitelerine yayıldı. Üniversite yönetimleri ile öğrenciler karşı karşıya gelirken, yüzlerce öğrenci gözaltına alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika’da dalga dalga yayılan protestolardaki polis şiddetine tepki gösterdi.

“KİMSENİN GIKI DAHİ ÇIKMIYOR”

Erdoğan, “Bazı prestijli marka üniversitelerinde vicdanlı öğrenciler ve akademisyenler katliama tepki gösteriyor. Şiddete, işkenceye maruz kalıyorlar. Rektörler, akademisyenler işten atılıyor, linç ediliyorlar. Kimsenin bu hadiseler karşısında gıkı dahi çıkmıyor. Olayların yatışmasını bekliyorlar. Çünkü batı demokrasisinin sınırlarını İsrail’in çıkarları çizmekte. Bizi ve ülkemizi hedef alanlar Türkiye’yi düşmanlaştırarak hiçbir yere varamazsınız. Ne yaparsanız yapın antisemittik lekesi bize yapışmaz. Yabancı düşmanlığı ve ırkçılığa nasıl karşıysak antisemitizmi de reddediyoruz. Amacımız Gazze’de kalıcı ateşkesin tesisi ve iki devletli çözüme giden yolun açılmasıdır. Ne yapıyorsak böyle bir barış ikliminin bölgemizde sağlanması için yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.