Kayseri Valiliği’nden Türkiye’de bir ilk! Her mahalleye bir spor okulu

Kayseri Valiliği, Türkiye’de bir ilk olan Her Mahalleye Bir Spor Okulu’ projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında gençlerin teknoloji ve madde bağımlılığından uzak durmaları, enerjilerini doğru yönlendirebilmeleri ve potansiyel becerilerine göre spor branşlarına yönlendirilerek lisanslı sporcular yetiştirmek hedefleniyor.

Kayseri Valiliği’nden Türkiye’de bir ilk! Her mahalleye bir spor okulu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 29.04.2024
A+
A-

Kayseri’de Valilik çatısı altında tüm resmi devlet kurumları, Sivil Toplum Kuruluşları ve müteşebbis oluşumlar birleşerek gençler için Türkiye’de ilk olan bir projeye imza attı. Her mahalleye bir spor okulu açmayı hedefleyen projeye Erdemlerimizle Varız (ERVA) Spor Okulları adı verildi. Projede yer alan spor kulüplerinin tüm masrafları, üye olan gençlerin tüm gereksinimleri ve hatta ulaşımları tamamen ücretsiz karşılanıyor. Şu ana kadar 28 mahallede 28 spor kulübü açıldı ve lisanslı sporcu sayısı 8 bine ulaştı.

SPORLA BULUŞMAYAN GENÇ KALMAYACAK

Günümüzde neredeyse her ailenin ortak sorunu çocuklarını bilgisayar, tablet ve telefon gibi dijital bağımlılığa neden olan teknolojik aletlerden uzak tutmaya çalışmak. Öte yandan madde bağımlılığına yönelim korkusu da ebeveynleri ciddi anlamda tedirgin eden konular arasında. Kayseri Valiliği tarafından başlatılan “Her Mahalleye Bir Spor Okulu” projesiyle bu endişe ortamı dağılmaya başlamış durumda.

Kayseri’de, Emniyet, Jandarma, Müftülük, Milli Eğitim gibi resmi kurumların yanı sıra Esnaf ve Ticaret Odaları, Borsa birlikleri, Organize Sanayi Bölgeleri yönetimlerinin bir araya gelmesiyle her mahallede Erdemlerimizle Varız (ERVA) Spor Okulları açılmaya başladı.

Kayseri Valiliği'nden Türkiye'de bir ilk! Her mahalleye bir spor okulu

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.