CHP ve AK Parti arasında İsrail ticareti tartışması

CHP, İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlara rağmen Türkiye’nin İsrail ile ticaretini sürdürmesinin araştırılması amacıyla grup önerisi sundu. Öneri tartışılırken CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında gergin anlar yaşandı. İddialar arasında İsrail’in Türkiye’den jet yakıtları aldığı da yer aldı. CHP’li vekil, İsrail’e ticaret yapmanın ikiyüzlülük olduğunu belirtirken, AK Parti’li vekil ise CHP’nin İsrail’e karşı tepkisiz olduğunu savundu.

CHP ve AK Parti arasında İsrail ticareti tartışması
REKLAM ALANI
Yayınlama: 16.04.2024
A+
A-

CHP, TBMM Genel Kurulu’na ” İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlara rağmen Türkiye’nin İsrail ile ticaretini sürdürmesinin neden ve sonuçlarının araştırılması amacıyla” grup önerisi sundu. Öneri tartışılırken CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile AK Partili vekiller arasında gergin anlar yaşandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından da yalanlanan, “İsrail’in jet yakıtları, Türkiye’den gidiyor” iddiası TBMM’yi karıştırdı. CHP’nin verdiği önerge sonrası AK Partili ve CHP’li vekiller arasında tansiyon yükseldi.

“NAMAZ KILARKEN İSRAİL’İN UÇAKLARINA MAZOT SATMAYA DEVAM ETTİNİZ”

CHP’li Ağbaba, verdikleri önergenin gerekçesini anlatırken, “1 Ocak sabahında İsrail’i protesto eden büyük bir miting düzenlediniz. Namaz kılarken İsrail’in uçaklarına mazot satmaya, benzin satmaya devam ettiniz. Şu ikiyüzlülüğü düşünebiliyor musunuz? Bir taraftan Gazzeli çocuklar için namaz kılıyorlar diğer taraftan İsrail’in jetlerine yakıt gönderiyorlar. Yazıklar olsun bu ikiyüzlülüğe. ‘Kudüs kırmızı çizgimiz’ diyordunuz Kudüs’e tel örgü gönderiyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

Meclis'te 'jet yakıtı' tartışması! AK Partili ve CHP'li vekiller arasında tansiyon yükseldi

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.