Seslendirme Sanatçısı Rana Toka

Seslendirme Sanatçısı Rana Toka kimdir.

Seslendirme  Sanatçısı  Rana Toka
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.08.2023
A+
A-

 

Rana Toka: Seslendirdiği Kitaplarla Ses Getiren Sanatçı

Rana Toka, Türk seslendirme sanatçısı olarak adını duyurmuş, başarılı ve tutkulu bir isimdir. 18 Ekim 1975’te İstanbul’un Yakacık semtinde doğan Toka, eğitim hayatına başarıyla adım atmış ve pek çok alanda kendini geliştirmiştir.

İstanbul Üniversitesi Turizm Otelcilik ve Anadolu Üniversitesi İşletme ve Dış Ticaret Lojistik bölümlerinden mezun olan Rana Toka, iş hayatına Taksim’de otelcilikle başlamış ardından kara ulaştırma, deniz taşımacılığı ve havayolları gibi sektörlerdeki deneyimleri ile başarı grafiğini yükseltmiştir.

2019 yılında kaderini değiştiren bir an ile Mehmet Emre Dağlı ile yolları kesişen Rana Toka, bu tesadüf sayesinde bugün kendisini seslendirme sanatında bulmuştur. “Bizim Kütüphane” YouTube kanalında seslendirme yapma fırsatı bulmuş, bu alanda büyük bir yetenek ve tutkuyla adım atmıştır.

Rana Toka, “Bizim Kütüphane” kanalında 100’ün üzerinde eserde seslendirme yaparak izleyicilere kitapları farklı bir boyutta sunmuş, 500 kitabın ve 120.000 abonenin dikkatini çekmeyi başarmıştır. En fazla izlenen eseri “Bir Borsa Spekülatörünün Anıları” Amerika’nın en çok satan kitapları listesinde de yer almıştır. Bununla birlikte, “Bahname,” “Suç ve Ceza,” “Karamazov Kardeşler,” “Anna Karenina,” “Savaş ve Barış” gibi dev eserlerin 30-40 saat süren seslendirme kayıtlarını YouTube kanalında dinleyicilerle buluşturarak büyük bir etki yaratmıştır.

Rana Toka’nın hedefleri oldukça vizyonerdir. Osmanlıca eserleri günümüz Türkçesiyle sesli yayıncılığa kazandırmak, popüler yazarların az bilinen eserlerini dinleyicilere ulaştırmak gibi amaçlarının yanı sıra, görme engellilerin daha fazla sesli kitaba erişimini sağlamak ve onları kitapların içinde hissettirmek de öncelikleri arasındadır. Aynı zamanda kulaklıkla dinlemenin mümkün olduğu her yerde kitap sevgisini yaymak ve daha geniş bir dinleyici kitlesine ulaşmak da Rana Toka’nın hedefleri arasında yer alırken, dinleyicilerin taleplerine göre eser seçip yayına alarak yeni yazarların da sesini duyurmayı amaçlamaktadır.

Rana Toka, tutkusu ve azmiyle seslendirme sanatına getirdiği yeniliklerle tanınan, görme engellilere ve kitap severlere sesli kitaplarla kapılar açan bir sanatçı olarak kariyerine devam ederken, daha fazla dinleyiciye ulaşarak kitap sevgisini daha da yaymayı ve edindiği deneyimleri büyük bir özveriyle paylaşmayı sürdürecektir.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.