Sanatçı İlker Kabayel

Sanatçı İlker Kabayel Kimdir.

Sanatçı İlker Kabayel
REKLAM ALANI
Yayınlama: 14.08.2023
A+
A-

 

Berlin doğumlu sanatçı İlker Kabayel, 25 Ocak 1979 tarihinde dünyaya geldi. Müzik eğitimini Almanya’nın Berlin şehrinde “Berlin Türk Sanat Müziği Korosu”nda aldı. Genç yaşta Türkiye’ye, memleketi Adana’ya dönen sanatçı, 1998 yılından bu yana Adana’da birçok mekânda sahne alarak müzik kariyerini sürdürüyor.

İlker Kabayel 2015’te Aranjör Cenk Eroğlu ile “Kara Hançer” adlı 6 şarkılık EP’yi Arpej Yapım etiketiyle müzikseverlerle buluşturdu. Sanatçı, 2022’de ise “Kelebek” adlı single çalışmasını piyasaya sürdü. Müzikle sınırlı kalmayan sanatçı, 2018 yılında “ANI” isimli kısa filminin senaryosunu yazıp yönetti. Bu film birçok uluslararası festivale katıldı ve Çin’de “Green Film Week” festivalinde ödül kazandı.

Aranjörlük ve klip yönetmenliğiyle de tanınan sanatçı İlker Kabayel, birçok ünlü isme bu alanda hizmet verdi. Sanatçı Çelik’in hit şarkısı “Meyhaneci”nin klibinde yönetmenlik yaptı ve aynı zamanda bu klipte rol aldı. Son olarak, 2023 Ağustos’unda Mehmet Özkeleş’in aranjörlüğünde, klip yönetmenliğini Ömer Körbay’ın üstlendiği, sözleri Süllü Veli Arpaç’a ve müziği İlker Kabayel’e ait olan “Kabul” isimli single’ı tüm dijital platformlarda yayınladı.

Biyografi:

25 Ocak 1979 Berlin doğumlu olan sanatçı, ilk müzik eğitimini Almanya’nın Berlin şehrindeki “Berlin Türk Sanat Müziği Korosu”nda aldı. 1993’te ailesiyle birlikte Adana’ya dönüş yaptı ve müzik kariyerine 1998 yılından itibaren Adana’da birçok mekanda sahne alarak devam etti.

2015’te “Kara Hançer” ve 2022’de “Kelebek” gibi çalışmalarıyla adından sıkça söz ettirdi. Müzik dışında sinema alanında da adım atan sanatçı, “ANI” adlı kısa filmiyle birçok uluslararası festivalde boy gösterdi. Aranjörlük ve yönetmenlik yetenekleriyle de tanınan sanatçı, birçok ünlü ismin çalışmalarına katkıda bulundu.

2023 Ağustos’unda yayınladığı “Kabul” adlı single ile müzikseverlerin karşısına çıktı. Sanatçı, kariyerine müzik, sinema ve yönetmenlikle devam etmektedir.

İnsatgram : https://www.instagram.com/ikfilmmusicproduction/?hl=tr

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.