Mersin’den Kuzey Irak’a Yola Çıkan İş İnsanından 1 Aydır İz Yok

Mersin’den Kuzey Irak’a Yola Çıkan İş İnsanından 1 Aydır İz Yok

Mersin’den Kuzey Irak’a Yola Çıkan İş İnsanından 1 Aydır İz Yok
REKLAM ALANI
Yayınlama: 14.08.2024
A+
A-

Mersin’den Kuzey Irak’a Yola Çıkan İş İnsanından 1 Aydır İz Yok

Mersin’in Tarsus ilçesinden ticari amaçlarla Kuzey Irak’a hareket eden 51 yaşındaki iş insanı Ali Karani Ertargın’dan bir aydır haber alınamıyor. Ertargın’ın ailesi, yetkililerden yardım talep ediyor. Özlem Tanrıverdi, ağabeyinin 14 Temmuz’da Türkiye’den Irak’a geçtiğini belirtti. Tanrıverdi, “17 Temmuz’dan bu yana kendisinden hiç haber alamıyoruz. Süleymaniye’de gözaltına alındığına dair bilgi aldık, ancak akıbeti hakkında kesin bir bilgi yok. Hayati tehlikesinden endişe ediyoruz ve yetkililerden acil bilgi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Mersinden Kuzey Iraka giden iş insanından 1 aydır haber alınamıyor

Mersinli İş İnsanından 1 Aydır Haber Alınamıyor: Ailesi Yardım Bekliyor

Mersin’in Tarsus ilçesinden, Kuzey Irak ve Türkiye arasında traktör yedek parça ve ekipmanlarının ticaretini yapan 1 çocuk babası iş insanı Ali Karani Ertargın, 14 Temmuz’da Tarsus’tan Süleymaniye’ye gitmek üzere yola çıktı. Ertargın, 17 Temmuz’da kardeşleriyle telefonla görüştü, ancak o günden sonra kendisinden hiçbir haber alınamadı. Ailesi, Ertargın’ın kaybolduğunu bildiren yetkililere başvurular yapmış durumda.

Ertargın’ın kardeşi Özlem Tanrıverdi, ağabeyinin 14 Temmuz’da Türkiye’den Irak’a geçtiğini ve 17 Temmuz’dan itibaren kendisinden haber alamadıklarını ifade etti. Tanrıverdi, Süleymaniye’de gözaltına alındığına dair aldıkları bilgileri doğruladı, ancak Ertargın’ın akıbeti hakkında herhangi bir kesin bilgiye ulaşamadıklarını belirtti.

“Hayati tehlikesi olduğundan endişe ediyoruz,” diyen Tanrıverdi, “Annem çok ağır hastalandı, şu anda yatalak. Kız kardeşim de babasından haber alamamaktan büyük üzüntü içinde. Biz de çok zor durumdayız. Yetkililerden yardım talep ediyorum. En kısa sürede güzel haberler almak istiyoruz. Devletimize güveniyorum ve yetkili makamlara sesimizi duyurmak istiyorum. Lütfen bize yardım edin,” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.