Saldırgan Sokak Köpeklerine Ötenazi İçeren 17 Maddelik Teklif: TBMM’ye Sunuldu

Saldırgan Sokak Köpeklerine Ötenazi İçeren 17 Maddelik Teklif: TBMM’ye Sunuldu

Saldırgan Sokak Köpeklerine Ötenazi İçeren 17 Maddelik Teklif: TBMM’ye Sunuldu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 12.07.2024
A+
A-

Saldırgan Sokak Köpeklerine Ötenazi İçeren 17 Maddelik Teklif: TBMM’ye Sunuldu

TBMM Başkanlığı’na sunulan Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenlemeler içeriyor. 17 maddelik teklif hakkında bilgi veren AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, “Sahipsiz saldırgan köpeklere ötenazi uygulanacak” şeklinde konuştu.

Sokak hayvanları sorunu nasıl çözülür? - YÜKSEL AYTUĞ

TBMM Başkanlığı’na sunulan Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, 17 maddeden oluşuyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, teklifle ilgili olarak “Görüşler ve beklentiler alındı, rapor oluşturuldu ve cumhurbaşkanımıza sunuldu. Yasa teklifimiz olgunlaştı. 17 maddelik yasa teklifimiz tarım komisyonu ve genel kurulda tamamlanacak” dedi.

SOKAK HAYVANLARI YASASI SON DAKİKA 2024 | Sokak hayvanları yasası kabul  edildi mi, Meclis'ten geçti mi, maddeleri neler? Köpekler uyutulacak mı?  TBMM Başkanlığına sunuluyor! - Son Haberler

Güler, “Belli ilçelerimizde karantina uygulanan, kuduz köpek nedeniyle karantina uygulaması yapılmak zorunda kaldı. Mevcut durum böyleyken bakanlık raporuna göre birçok kazanın meydana geldiği, bu kazalarda vefat eden vatandaşımızın sayısını 50-55 olduğu ortaya çıktı.

Hayvandan hayvana, hayvandan insana geçen çok farklı parazitler var. Belli alanlarda, insanlarımızın yürüyüş yaptığı alanlarda çok sayıda köpeğin dışkısı toplumu tehdit edecek haline geliyor. Bu hastalıklar nedeniyle ameliyatlar yapılacak seviyede tahribatlara yol açıyor.

Sokak hayvanları uyutulacak mı? İşte merak edilen düzenlemenin detayları -  TRHaber

Merkezinde insan, hayvanı koruma, toplum sağlığını koruma başlığını getiriyoruz. Bu tanımlama devamında da kanunun belli maddelerinde bir uygulamayı değiştiriyoruz. Tarım bakanlığımızın desteği yanında sokak köpeklerinin bulunduğu yerlerden alınması, barınaklarda kaliteli yaşam alanı oluşturulması, sahiplendirilmenin teşviki, barınaklarda ameliyathane kurulması. Sahiplendirme noktasında bakanlığımızın destek vereceği bir programı hayata geçireceğiz.

Kuduz riski taşıyan, saldırganlaşmış, rehabilite imkanı olmayan, anatomik yapısı bozulmuş, ırksal özelliği itibarıyla sahiplendirilme imkanı olmayan sahipsiz köpeklerin uyutulması yani ötanazi kavramını da bu düzenlemede getiriyoruz.

Tüm bu süreçlerde sokaklardaki hayvanlarla ilgili yetki belediyelerindir. Bakım, beslenme noktasında iyi örnekleri olan belediyeler olduğu gibi kanunun açık emrine rağmen maalesef bütçeyi kullanmayan, yeterli çalışma yapmayan mahalli idarelerimiz var. Bu uygulamayı yapmayanlara 6 aydan 2 yıla kadar hapis yaptırımı öngörüyoruz.” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.