Cumhurbaşkanı Erdoğan-Miçotakis zirvesi bugün! İşte masadaki 2 önemli başlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis bugün bir yıl içindeki 4. görüşmelerini gerçekleştirecek. Miçotakis’in Ankara’ya yapacağı ziyarette başta ekonomi olmak üzere birçok alanda işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor. 2 ülke arasındaki ticaret hacminin 10 milyar dolara çıkarılmasına yönelik atılabilecek adımların da değerlendirileceği zirvede kapıda vize sürecinin devam ettirilmesi hususu da ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Miçotakis zirvesi bugün! İşte masadaki 2 önemli başlık
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.05.2024
A+
A-

Türkiye ile Yunanistan arasında yaklaşık 15 aydır devam eden yakınlaşma sürecinde başta iki ülke liderleri olmak üzere siyasiler sık sık görüştü.

4. GÖRÜŞME BUGÜN GERÇEKLEŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Miçotakis bir yıl içerisinde 3 kez bir araya geldi. Miçotakis’in bugün Ankara’ya yapacağı ziyaret ise bu görüşmelerin dördüncüsü olacak. İkili ilişkilerde 2020’den sonra gelişen gerginlik döneminin ardından Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremler, tansiyonun düşmesine ve iki komşu ülkenin yeniden yakınlaşma sürecine girmesine vesile oldu. Her iki ülke de karşılıklı jestlerle bu yakınlaşma sürecine katkı sağladı.

İŞBİRLİĞİ ADIMLARI ATILACAK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle gerçekleşecek ziyarette, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ikili ilişkiler çeşitli boyutlarıyla gözden geçirilecek, işbirliğinin geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımlar ele alınacak. İkili ilişkilerin yanı sıra güncel bölgesel ve küresel meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulması öngörülen ziyaret kapsamında, ilişkilerin ahdi zeminine katkı sağlayacak anlaşmaların imzalanması da gündemde yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Miçotakis zirvesi bugün! İşte masadaki 2 önemli başlık

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.