İsrail’in Eurovision’a katılımı protesto edildi

İsveç’in Malmö kentinde on binlerce kişi, İsrail’in Eurovision Şarkı Yarışması’na katılımını protesto etti. Yaklaşık 30 bin kişi, İsrail’in yarışmadan çıkarılmasını istedi ve Gazze’deki çocuk ölümlerine dikkat çekti. 2024 Eurovision Şarkı Yarışması’nın finali bu gece düzenlenecek.

İsrail’in Eurovision’a katılımı protesto edildi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.05.2024
A+
A-

İsrail’in, bu gece düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması’na katılımı, organizasyona ev sahipliği yapan İsveç’in Malmö kentinde on binlerce kişi tarafından protesto edildi.

30 BİN KİŞİ MEYDANLARA İNDİ

Ülkedeki çok sayıda sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla Büyük Meydan’da (Stor Torget) toplanan yaklaşık 30 bin kişi, İsrail’in Eurovision Şarkı Yarışması’ndan çıkarılmasını istedi.

“KATİL İSRAİL” SLOGANLARI ATILDI

” Gazze’de çocuklar öldürülüyor”, “Soykırımı durdurun” ve “Sonsuza kadar Filistin” yazılı pankartların yanı sıra Gazze’de öldürülen çocukları temsilen maketler taşıyan göstericiler, “Özgür Filistin”, “İşgale son” ve “Katil İsrail” şeklinde sloganlar attı. Burada yapılan konuşmada, 200 güne yakındır İsrail’in çocuk, bebek, yaşlı, kadın demeden Filistinlilerin üzerine bomba yağdırdığına dikkati çekilerek, soykırımcı İsrail’in Eurovision’a davet edilmesi de iki yüzlülük olarak nitelendirildi.

BÜYÜK FİNAL BU GECE

2024 Eurovision Şarkı Yarışması’nın büyük finali, EBU ve İsveç devlet televizyonu SVT’nin organizasyonu ile bu gece TS 21.00’de düzenlenecek. Davetlilerin Filistin bayrağıyla içeri alınması yasak.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.