Netanyahu’ya Refah vizesi vermeyen ABD’den Hamas’ın kararına ilk yorum

İsrail’in Refah’taki kara operasyonuna onay vermeyen ABD’den Hamas’ın ateşkes kararıyla ilgili ilk açıklama geldi. ABD, söz konusu kararın bölgesel ortaklarla birlikte gözden geçirildiğini duyurdu.

Netanyahu’ya Refah vizesi vermeyen ABD’den Hamas’ın kararına ilk yorum
REKLAM ALANI
Yayınlama: 06.05.2024
A+
A-

ABD Hamas’ın Katar ve Mısır tarafından iletilen ‘İsrail’le ateşkes önerilerine’ onay verdiğini duyurmasını bölgesel ortaklarıyla gözden geçirdiğini bildirdi.

“HAMAS’IN KARARINI GÖZDEN GEÇİRİYORUZ”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Hamas’ın Katar ve Mısır tarafından iletilen “İsrail’le ateşkes önerilerine” onay verdiğini duyurmasıyla ilgili olarak Miller, “Hamas’ın bir yanıt verdiğini doğrulayabilirim. Bu yanıtı şu anda gözden geçiriyoruz ve bölgedeki ortaklarımızla tartışıyoruz.” dedi.

“ATEŞKES KESİNLİKLE BAŞARILABİLİR”

Miller, “Rehine anlaşmasının İsrail ve Filistin halklarının çıkarına olduğuna inanmaya devam ediyoruz. Bu, acil bir ateşkes getirecek, insani yardımın daha fazla ulaştırılmasına olanak tanıyacak ve bu nedenle bir anlaşmaya varmak için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Sözcü Miller, “Ateşkes kesinlikle başarılabilir. Masanın üzerinde bir anlaşma var.” dedi.

Netanyahu'ya vize vermeyen ABD'den Hamas'ın kararına ilk yorum

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.