Tarihçi İlber Ortaylı’dan ortalığı karıştıracak Ayasofya çıkışı: Namaz kılmak için gudubet bir bina

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, katıldığı Youtube programında Ayasofya Camii ile ilgili ortalığı karıştıracak açıklamalarda bulundu. Ortaylı, ‘Namaz kılmak için gudubet bir bina. Burasının yıllık kapasitesi 20-30 bin kişidir. Buraya 3 milyon kişi girmez. Ayasofya’yı herkes bilecek diye bir şey var mı?’ ifadelerini kullandı.

Tarihçi İlber Ortaylı’dan ortalığı karıştıracak Ayasofya çıkışı: Namaz kılmak için gudubet bir bina
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.04.2024
A+
A-

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, katıldığı bir programda Ayasofya Camii ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ortaylı, “Namaz kılmak için gudubet bir bina. Burasının yıllık kapasitesi 20-30 bin kişidir. Buraya 3 milyon kişi girmez. Ayasofya’yı herkes bilecek diye bir şey var mı?” dedi.

ORTAYLI’DAN “AYASOFYA” ÇIKIŞI

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, katıldığı Youtube programında Ayasofya Camii ile ilgili tartışmaya yaratacak açıklamalarda bulundu. Ayasofya’nın yıllık kapasitesinin 20-30 bin olduğunu belirten Ortaylı, tarihi yapının namaz kılmak için uygun olmadığını kaydetti.

Tarihçi İlber Ortaylı'dan ortalığı karıştıracak Ayasofya çıkışı: Namaz kılmak için gudubet bir binaProf. Dr. İlber Ortaylı

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.