ABD Üniversitelerinde İsrail’in Gazze’ye saldırılarına tepki eylemleri

ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Georgetown ve George Washington üniversitelerinde okuyan öğrenciler, İsrail’in Gazze’ye saldırılarına tepki göstermek amacıyla eylemlere katıldı. Georgetown ve George Washington üniversitelerinin öğrencileri, kampüslerinin bahçesinde toplanarak sloganlar attı ve pankartlar taşıdı. Eylemlerin bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

ABD Üniversitelerinde İsrail’in Gazze’ye saldırılarına tepki eylemleri
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.04.2024
A+
A-

ABD’de Columbia Üniversitesi’ndeki öğrencilerin Gazze’deki soykırımı destekleyen şirketlere sağladığı mali yatırımlara tepki göstermek için kampüsün bahçesinde başlattıkları oturma eylemi, ülke genelinde pek çok üniversiteye yayıldı. Bazı kampüslerde güvenlik güçlerinin sert müdahalesi söz konusu olurken, şimdiye kadar genel olarak 100’den fazla öğrenci gözaltına alındı.

EYLEMLER GEORGETOWN VE GEORGE WASHİNTON ÜNİVERSİTELERİNE DE SIÇRADI

ABD’de ülke genelindeki üniversite kampüslerine yayılan ” İsrail’in Gazze’ye saldırılarına tepki” eylemlerine başkent Washington’da bulunan Georgetown ve George Washington üniversitelerinde okuyan öğrenciler de katıldı. ABD’nin önde gelen üniversitelerinden Georgetown ile George Washington üniversitelerinde bazı öğrenciler, sabah saatlerinde kampüslerinin bahçesinde toplanmaya başladı.

Georgetown Üniversitesinin ana kampüsünün ortasında yer alan büyük bahçede bir araya gelen yüzlerce öğrenci, “Özgür Filistin” ve “Gazze’de hemen ateşkes” sloganları attı. Bazı öğrenciler ise polisin sınırlı izin verdiği alanlarda çadırlar kurdu.

ABD'deki Gazze gösterilerine George Washington ve Georgetown üniversiteleri de katıldı

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.