İran, İsrail’in muhtemel saldırısına saniyeler içinde karşılık vereceğini söyledi

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, İsrail’in İran’ın Şam’daki konsolosluğuna saldırarak ‘stratejik hata’ yaptığını ifade etti. Bakıri, İran’ın her türlü ihtimale hazır olduğunu belirterek, İsrail’in ikinci bir hata yapması durumunda cevabın saniyeler içinde verileceğini söyledi. İran ve İsrail arasındaki gerilim devam ediyor.

İran, İsrail’in muhtemel saldırısına saniyeler içinde karşılık vereceğini söyledi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 16.04.2024
A+
A-

İran’ın İsrail’e yönelik 13 Nisan’daki füzeli ve kamikaze İHA’lı saldırısı sonrası İsrail ordusu misilleme hazırlıklarına başladı. İran’a yönelik saldırının her an başlayabileceği bildirilirken Tahran yönetiminde cevap gecikmedi. İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, İsrail’in muhtemel saldırısına saniyeler içinde karşılık vereceklerini söyledi.

İsrail Savaş Kabinesi, İran’ın 13 Nisan’da düzenlediği hava saldırısına verilecek “yanıtı” görüşeceği toplantıyı tamamladı. Toplantıda İran’ın saldırısına yanıt olarak çeşitli seçeneklerin tartışıldığı ve bu seçeneklerin her birinin “İran’a karşı acı verici misilleme saldırısı” olduğu öne sürüldü. ABD medyası da saldırının her an olabileceğini duyururken İsrail Hava Kuvvetleri de hazırlıklarını tamamladı. İran’dan ise İsrail yönetimine tehdit gecikmedi.

İsrail'in misilleme saldırısı öncesi İran'dan tehdit: Saniyeler içinde karşılık veririz

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.