ABD Yüksek Mahkemesi, Texas’ta göçmenleri gözaltına alma yetkisini onayladı

ABD Yüksek Mahkemesi, Texas eyaletinde polise Meksika sınırından ülkeye yasa dışı yollarla giren göçmenleri gözaltına alma yetkisi veren yasanın önünü açtı. Mahkeme kararı, eyalet yargıçlarına kişilerin Meksika’ya sınır dışı edilmelerine karar verme yetkisi de tanıdı. Bu karar, ABD Başkanı Joe Biden liderliğindeki Demokrat hükümetin federal göçmenlik uygulamalarına müdahale olarak nitelendirdiği yasaya karşı çıkan Texas Valisi Greg Abbott ile yaşanan anlaşmazlığı daha da tırmandırdı.

ABD Yüksek Mahkemesi, Texas’ta göçmenleri gözaltına alma yetkisini onayladı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 19.03.2024
A+
A-

ABD Yüksek Mahkemesi, Teksas eyaletinde polise Meksika sınırından ülkeye yasa dışı yollarla giren göçmenleri gözaltına alma yetkisi veren yasanın önünü açtı.

ABD’YE YASA DIŞI GİRENLER GÖZALTINA ALINACAK

ABD basınındaki haberlere göre, Yüksek Mahkeme, Teksas kolluk kuvvetlerinin Meksika’dan ABD’ye yasa dışı girdiklerinden şüphelendikleri kişileri gözaltına almasına imkan tanıyan eyalet yasasının yürürlüğe girmesini onayladı. Mahkemenin kararı, aynı zamanda eyalet yargıçlarına, kişilerin Meksika’ya sınır dışı edilmelerine karar verme yetkisine de olanak tanıdı.

ABD Yüksek Mahkemesi, Teksas polisinin göçmenleri gözaltına alma yetkisini onayladı

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.