Putin, Navalni’nin ölümüyle ilgili sessizliğini bozdu

Rusya’da resmi olmayan sonuçlara göre seçimleri yeniden kazanan Vladimir Putin, hapishanede ölen başlıca rakibi Aleksey Navalni’yle ilgili sessizliğini bozdu. Putin, ‘Ne yapalım hayat, olan oldu’ ifadesini kullandı. Navalni’nin destekçileri Putin yönetimini sorumlu tutmuştu.

Putin, Navalni’nin ölümüyle ilgili sessizliğini bozdu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 18.03.2024
A+
A-

Rusya’da resmi olmayan sonuçlara göre seçimleri yeniden kazanarak 5. defa devlet başkanı seçilen Vladimir Putin, hapishanede ölen başlıca rakibi Aleksey Navalni’yle ilgili sessizliğini bozdu. Putin, “Ne yapalım hayat, olan oldu” ifadesini kullandı.

DESTEKÇİLERİ PUTİN YÖNETİMİNİ SORUMLU TUTMUŞTU

Rus muhalefetinin en önemli ismi olan Navalni geçen ay hapishanede ölmüş, destekçileri ölümden Putin yönetimini sorumlu tutmuştu. Kremlin ise muhalif ismin doğal nedenlerden öldüğünü savunmuştu. Almanya’da zehirlenme şüphesiyle uzun süre hastanede yattıktan sonra Rusya’ya dönen Navalni, 2021’den bu yana ülkenin ücra bir bölgesinde hapishanede tutuluyordu. Muhalif liderin hapiste işkence gördüğü ve zehirlendiği iddiaları da gündem olmuştu.

Putin, en büyük rakibi Navalni'nin ölümüyle ilgili ilk kez konuştu: Ne yapalım hayat, olan olduAleksey Navalni cezaevinde gizemli bir şekilde hayatını kaybetmişti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.