Kamboçya’da çekiçli saldırıda öldürülen Türk için Bakan Fidan devreye girdi

2016’da kalp krizi geçiren Ufuk Öntürk hayata geri tutununca dünyayı gezmek istedi. 2018’de seyahate başlayan ve Kamboçya’ya yerleşen Öntürk kaldığı otelde vahşice öldürüldü. Budist inancına göre cenazesinin yakılması gereken Öntürk’ün ailesi durumu yetkililere bildirdi. Hakan Fidan’ın devreye girmesiyle bakanlıktan ödenek çıkarıldı ve cenazenin Türkiye’ye gönderilmesi kararı alındı.

Kamboçya’da çekiçli saldırıda öldürülen Türk için Bakan Fidan devreye girdi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.03.2024
A+
A-

İstanbul’da yaşarken kalp krizi geçiren ve ölümün eşiğinden dönünce dünyayı gezmek için çıktığı yolculukta 6 yıl önce gittiği Güneydoğu Asya’da Kamboçya’ya yerleşen Ufuk Öntürk (52), kaldığı pansiyonun sahibi ve çalışanlarının çekiçli saldırısında hayatını kaybetti. İzmir’deki yakınları, önce acı haberi, ardından Budist inancına göre cenazenin yakılması için vekalet istendiğini öğrenince, devlet yetkilileriyle temasa geçti. Türk Dışişleri Bakanlığı’nın devreye girmesiyle cenazenin Türkiye’ye getirileceğini öğrenen Öntürk’ün yakınları, İslami usullere göre cenazelerini toprağa vereceklerini belirtip, cinayete karışanların hak ettiği cezayı alması için de yine devletten destek beklediklerini söyledi.

İstanbul’da yaşayan Ufuk Öntürk, 2016’da kalp krizi geçirdi. Doktorların müdahalesiyle hayata döndürülen Öntürk, 2018’de dünya turuna çıktı. İlk olarak Tayland’a giden Ufuk Öntürk, daha sonra Güneydoğu Asya ülkesi Kamboçya’ya geçti. Kamboçya’yı seven ve orada yaşamaya başlayan Öntürk ile kaldığı pansiyonun sahibi ve çalışanları arasında 25 Şubat’ta tartışma çıktı. 6 kişinin bulunduğu olayda, Öntürk başına isabet eden çekiç darbesiyle yaşamını yitirdi. Ertesi gün Öntürk’ün Türkiye’deki yakınlarına ölüm haberi ulaştı. Öntürk’ün cenazesinin Kamboçya’da Budist inancına göre yakılması için vekalet istendiğini öğrenen yakınları, AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’a ulaştı. İnan ise durumu Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a iletti. Kamboçya’daki yetkililerle temasa geçilip Öntürk’ün cenazenin Türkiye’ye getirileceği bilgisi sağlandı.

Kamboçya'da çekiçli saldırıda öldürülen Türk için Hakan Fidan devreye girdi

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.