CHP’li Nazlıaka, ‘Kızıl Goncalar’ dizisine tepki gösterdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, ‘Kızıl Goncalar’ dizisine ilişkin açıklama yaparak, AKP iktidarını eleştirdi ve tarikat-cemaat ilişkilerini gündeme getirdi.

CHP’li Nazlıaka, ‘Kızıl Goncalar’ dizisine tepki gösterdi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.12.2023
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Kızıl Goncalar dizisinin hedef alınmasına tepki gösterdi. Nazlıaka, yaptığı yazılı açıklamada, “Kızıl Goncalar dizisi AKP Hükümeti döneminde palazlanan tarikatları gözler önüne serdiği için gericiler tarafından hedef tahtasına konuldu. İsmailağa Cemaati, ‘Dizi son bulmalı’ diye ayaklanırken RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, ‘İncelemeye alındı’ dedi” ifadelerini kullandı.

“DİZİYİ İZLEMEDİM AMA BU YASAKLAMAYI ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİM”

Nazlıaka, şöyle devam etti: “AKP Hükümeti’nin uygulamalarının iz düşümü sonucunda kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmesi, kız çocuklarının okula gönderilmemesi, Kuran Kursu’nda şiddet görmesi gerçeği rahatsızlık yarattı. Çocukların geleceğinin tarikatlara bırakılmasına itiraz etmesi gereken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise dizi çekiminde kullanılacak Okmeydanı Darülaceze için çekim yasağı getirdi. Diziyi izlemedim ama bu yasaklamayı anlayabilmiş değilim.”

'Kızıl Goncalar' dizisinin hedef alınmasına tepki gösteren CHP'li Nazlıaka, Bakan Göktaş'a 8 soru yöneltti

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.