Milli Birlik

Gönderen Konu: SAS ve SAT KOMANDOLARI ...  (Okunma sayısı 421 defa)

Çevrimdışı Borber

• Üsteğmen
  • *
SAS ve SAT KOMANDOLARI ...
« : Ocak 22, 2012, 01:12:11 ÖÖ »

Kıbrıs

Çevrimdışı SniperScope

• Teğmen
  • *
Ynt: SAS ve SAT KOMANDOLARI ...
« Yanıtla #1 : Ocak 22, 2012, 07:17:58 ÖÖ »
Dikkat ettimde Komandonun Checkmaster inda USMC yaziyordu.
Koca ulke bi checkmaster uretmekten bile aciz.
Ülkemizi ele geçireceklermiş, böleceklermiş, yıkacaklarmış. Kaygılanmayın. hepsini gömecek kadar toprağımız var.
Osman PAMUKOĞLU - Hak ve Eşitlik Partisi Gen. Bşk.

Çevrimdışı Borber

• Üsteğmen
  • *
« Yanıtla #2 : Ocak 23, 2012, 12:49:50 ÖÖ »
Biz ona aciz demeyelimde gerek duymuyor diyelim . İstese üretir en alasını . En basitinden terzinin eline verirsin deriyi ölçüleride verirsin diker verir . O görüntü askeriye ile ilgili . Askeriyemizin bazen öyle saçma işleri oluyor . Bildiğimiz gibi özel kuvvetler 90 ların başına kadar abd rotasında idi techizatı da öyle idi . O zamanlardan kalan bir kılıf olsa gerek hem resimde biraz eski zaten . Yine gözlüğüne baktığımız zaman delta force un kullandığı gözlüklerden .

Kısacası bizim hangi konuda/sektörde olursa olsun üretim ile ilgili sorunumuz yok . Sadece politika gereği üretimez o ayrı konu (checkmaster için demiyorum) . Yoksa biz cobra'ları Pars'ları üretip ihraç etmişiz , ANKA'mızı üretmişiz hava savunma radarı , çeşitli füzeler , çeşiti er silahları , görüş sistemleri vs üretmişiz . Velhasıl üretimde bir sorunumuz yok :)

Çevrimdışı aliarslan

• Asteğmen
  • *
  • Unutulanlar, unutanları asla unutmaz.
« Yanıtla #3 : Ocak 23, 2012, 09:26:07 ÖÖ »
Bazen personel kurumun verdiğinin yanında, kendi parasıyla teczihat alabiyor. Buda büyük ihtimal öyle bir şey olabilir ben adana ıncirlikte Amerikan askerlerinin kullanmadığı sıfıra yakın çok ucuz askeri malzemeler görmüştüm.

Çevrimdışı SniperScope

• Teğmen
  • *
« Yanıtla #4 : Ocak 23, 2012, 11:10:56 ÖÖ »
Bazen personel kurumun verdiğinin yanında, kendi parasıyla teczihat alabiyor. Buda büyük ihtimal öyle bir şey olabilir ben adana ıncirlikte Amerikan askerlerinin kullanmadığı sıfıra yakın çok ucuz askeri malzemeler görmüştüm.

Ben sahsen gormedim(Gerci savas sirasinda orada degildim) ama duyduguma gore abd askerleri incirlik disinda Glock satiyorlarmis.
Ülkemizi ele geçireceklermiş, böleceklermiş, yıkacaklarmış. Kaygılanmayın. hepsini gömecek kadar toprağımız var.
Osman PAMUKOĞLU - Hak ve Eşitlik Partisi Gen. Bşk.

Çevrimdışı aliarslan

• Asteğmen
  • *
« Yanıtla #5 : Ocak 24, 2012, 05:34:34 ÖS »
Amerikalıların K.Irak'ta örgüte silahlarını sattığını duymuştum ama Türkiye de satacak kadar uzun boylu olduklarını zannetmiyorum.

Çevrimdışı Borber

• Üsteğmen
  • *
« Yanıtla #6 : Ocak 24, 2012, 06:26:02 ÖS »
Ellerinde fazladan silah varsa ve mevzuata uydurabiliyorlarsa satarlar . Çünkü incirlik'e orada çalışanların çocuklarına bakmaya gidenler vs oluyor . Yani sivillere tamamen kapalı değil . Nihayetinde abd ordusundan bahsediyoruz ; disiplinsiz , beceriksiz , sapık , çıkarcı ... Böyle bir yerde herşey yapılabilir ki yapılıyorda .

Amatör telsizciler oradan çok telsiz aldı . Sıfır gibi telsizlerdi . Sabit ve mobil ...

Çevrimdışı aliarslan

• Asteğmen
  • *
« Yanıtla #7 : Ocak 24, 2012, 07:50:04 ÖS »
Ellerinde fazladan silah varsa ve mevzuata uydurabiliyorlarsa satarlar . Çünkü incirlik'e orada çalışanların çocuklarına bakmaya gidenler vs oluyor . Yani sivillere tamamen kapalı değil . Nihayetinde abd ordusundan bahsediyoruz ; disiplinsiz , beceriksiz , sapık , çıkarcı ... Böyle bir yerde herşey yapılabilir ki yapılıyorda .

Amatör telsizciler oradan çok telsiz aldı . Sıfır gibi telsizlerdi . Sabit ve mobil ...

Glocktan bahsediyoruz yani bir ateşli silahtan ne onların mevzuatı bir ateşli silahı satmaya, ne bizim mevzuatlarımız alınmasına izin verir.
Amerikan askerlerine maaş yerine gittikleri yerde alet edevatlarını satın mı diyorlar :)

Çevrimdışı Borber

• Üsteğmen
  • *
« Yanıtla #8 : Ocak 24, 2012, 10:02:13 ÖS »
 Mevzuat dediğim legal değil illegal . Bizde mevzuata uydurmak normal anlamıyla kullanılmadığı için o kelimeleri  kullandım yanlış anladınız :) Onları bizim ordumuz gibi düşünmeyin . Onlarda silah kaybolur birşey olmaz ama bizde kaybolsa neler neler olur . Yani adam silah kayboldu şu kayboldu yada çalındı der çıkarır satar . Tabiki sokaktan geçene değil .

Dediğim gibi oradan alınan telsizi gördüm ve kullanılıyor şuan . Sinop'taki radarı terkettiklerinde techizatların çoğunu bırakmışlardı . Terketmeden önce yani faal durumdayken bizim askerlere el altında malzeme sattıklarınıda biliyorum . Duymadım gördüm (:

Çevrimdışı aliarslan

• Asteğmen
  • *
« Yanıtla #9 : Ocak 24, 2012, 10:56:32 ÖS »
Telsiz, red dot, çakı bıçak bunlar satışı serbest, kolay ve yasal olan şeyler bugün illegal iş yapmayan kişiler bile bunları satabilir.
Not; Telsizin ve çakının satışından belirli sınırlamalar ama kolay halledilmez değil.

Çevrimdışı Borber

• Üsteğmen
  • *
« Yanıtla #10 : Ocak 24, 2012, 11:16:54 ÖS »
Velhasıl silahta satılabilir :) İşini bilen bir amerikalı satar . Dediğim gibi unutur! bir yerde kaybeder sonra düşer kayıttan oldu bitti . Kolay olmayacaktır ama olur . Ruslar tank unutmuştu amerikalılar bir tabanca unutmuş çok mu :)

Çevrimdışı Borber

• Üsteğmen
  • *
« Yanıtla #11 : Ocak 27, 2012, 12:08:56 ÖÖ »